Schrijf je nu in voor de volgende Open Praktijkdag Uden!
Schrijf je nu in voor de volgende Open Praktijkdag Uden!

Heb je een praktijk die ook door heel Uden gezien zou moeten worden?
Wil je graag deel uitmaken van een sterk netwerk van praktijkhouders in Uden?

Voor de OPU op 11 april 2021 hebben zich 36 praktijken ingeschreven!
Inschrijven voor deze datum is niet meer mogelijk.
Wel kun je ons alvast laten weten dat je interesse hebt voor een volgende keer. Mail ons, dan houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen voor de volgende OPU.
Of schrijf je direct in via het inschrijfformulier op de site!

11 April 2021 Open Praktijkdag Uden
11 April 2021 Open Praktijkdag Uden

Na een groot succes van vorig jaar is er ook dit jaar weer een Open praktijkdag in Uden.
Tijdens deze dag zetten praktijken die Udenaren van binnen of van buiten een beetje mooier maken de deuren open. Inmiddels hebben 36 praktijken zich aangemeld. De deelnemende praktijken presenteren zich hier met hun aanbod. De nieuwe datum van deze dag wordt later op deze site bekend gemaakt.

Vievster

Bij Vievster kun je terecht voor beeldende therapie, cognitieve gedragstherapie en schematherapie voor uiteenlopende klachten. Ervaren gaat sneller dan praten over. Voor iedereen vanaf 12 jaar.

Vievster werkt met een combinatie van beeldende therapie, cognitieve gedragstherapie en schematherapie.

Beeldend werken zoals schilderen, tekenen, collage enz. Je hoeft hier zeker niet goed in te zijn. Het gaat om het proces van het ervaren, en niet om een ‘mooi’ of ‘goed’ eindresultaat. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen, creatief of kunstzinnig te zijn. Gevoelens die moeilijk onder woorden te brengen zijn, kunnen verbeeld worden. Misschien ben je juist geneigd om heel veel te praten en te redeneren en ben je hierdoor het contact met je gevoel kwijt. Ook in dat geval kan de ervaring ervoor zorgen dat emoties weer toegankelijk worden.

Cognitieve gedragstherapie gaat uit van gedachten die je gevoel bepalen. Door deze op te sporen kun je kiezen voor andere gedachten. Cognitieve gedragstherapie is een actieve therapie waarin je leert om anders tegen problematische situaties aan te kijken en er anders mee om te gaan.

Schematherapie gaat over bepaalde overtuigingen die je door de jaren heen hebt ontwikkeld en die ervoor zorgen dat je verschillende kanten in jezelf ontwikkeld. Door te weten dat deze er zijn kun je jezelf beter begrijpen. Schematherapie gaat niet in op de actuele klacht, maar op de onderliggende denkpatronen en gedragspatronen die als een rode draad door het leven lopen.

Je kunt bij Vievster terecht voor uiteenlopende klachten. Denk aan angst en stemmingsklachten, somberheid, onzekerheid, faalangst of scheiding. Maar ook als je een ingrijpende gebeurtenis hebt meegemaakt waar je nog altijd last van hebt, kun je daar behandeling voor krijgen.
Het traject bij Vievster is zo lang als nodig en zo kort als mogelijk. Dit kan variëren tussen de 10 en 20 behandelingen. Maar als het korter kan, dan is dat alleen maar fijn. Het hangt af van de vraag die je hebt en hoe het behandelproces verloopt.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.
Vivi Ament, beeldend therapeut.
Info@vievster.nl of 06-51540256