Inmiddels de 6e OPU!
Inmiddels de 6e OPU!

Dit jaar vindt alweer de 6e editie van de Open Praktijkdag in Uden plaats.
Ben je nieuwsgierig naar de deelnemende praktijken? Op deze site stellen zij zich alvast aan je voor.
Wil je meer weten over hun werkwijze en aanbod? Kom dan een kijkje nemen op 16 april 2023!

16 april 2023 Open Praktijkdag Uden
16 april 2023 Open Praktijkdag Uden

BEN JIJ NIEUWSGIERIG NAAR HET AANBOD VAN DE PRAKTIJKEN IN UDEN EN OMGEVING?
Op 16 april 2023 openen diverse deelnemende praktijken online of live hun deuren.
Je kan op afspraak kennismaken of meedoen aan gratis workshops of behandelingen.
Zo kan jij ervaren of de behandeling of methode echt bij je past!

Vievster

Bij Vievster kun je terecht voor beeldende therapie, cognitieve gedragstherapie en schematherapie voor uiteenlopende klachten. Ervaren gaat sneller dan praten over. Voor iedereen vanaf 12 jaar.

Vievster werkt met een combinatie van beeldende therapie, cognitieve gedragstherapie en schematherapie.

Beeldend werken zoals schilderen, tekenen, collage enz. Je hoeft hier zeker niet goed in te zijn. Het gaat om het proces van het ervaren, en niet om een ‘mooi’ of ‘goed’ eindresultaat. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen, creatief of kunstzinnig te zijn. Gevoelens die moeilijk onder woorden te brengen zijn, kunnen verbeeld worden. Misschien ben je juist geneigd om heel veel te praten en te redeneren en ben je hierdoor het contact met je gevoel kwijt. Ook in dat geval kan de ervaring ervoor zorgen dat emoties weer toegankelijk worden.

Cognitieve gedragstherapie gaat uit van gedachten die je gevoel bepalen. Door deze op te sporen kun je kiezen voor andere gedachten. Cognitieve gedragstherapie is een actieve therapie waarin je leert om anders tegen problematische situaties aan te kijken en er anders mee om te gaan.

Schematherapie gaat over bepaalde overtuigingen die je door de jaren heen hebt ontwikkeld en die ervoor zorgen dat je verschillende kanten in jezelf ontwikkeld. Door te weten dat deze er zijn kun je jezelf beter begrijpen. Schematherapie gaat niet in op de actuele klacht, maar op de onderliggende denkpatronen en gedragspatronen die als een rode draad door het leven lopen.

Je kunt bij Vievster terecht voor uiteenlopende klachten. Denk aan angst en stemmingsklachten, somberheid, onzekerheid, faalangst of scheiding. Maar ook als je een ingrijpende gebeurtenis hebt meegemaakt waar je nog altijd last van hebt, kun je daar behandeling voor krijgen.
Het traject bij Vievster is zo lang als nodig en zo kort als mogelijk. Dit kan variëren tussen de 10 en 20 behandelingen. Maar als het korter kan, dan is dat alleen maar fijn. Het hangt af van de vraag die je hebt en hoe het behandelproces verloopt.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.
Vivi Ament, beeldend therapeut.
Info@vievster.nl of 06-51540256