Inmiddels de 6e OPU!
Inmiddels de 6e OPU!

Dit jaar vindt alweer de 6e editie van de Open Praktijkdag in Uden plaats.
Ben je nieuwsgierig naar de deelnemende praktijken? Op deze site stellen zij zich alvast aan je voor.
Wil je meer weten over hun werkwijze en aanbod? Kom dan een kijkje nemen op 16 april 2023!

16 april 2023 Open Praktijkdag Uden
16 april 2023 Open Praktijkdag Uden

BEN JIJ NIEUWSGIERIG NAAR HET AANBOD VAN DE PRAKTIJKEN IN UDEN EN OMGEVING?
Op 16 april 2023 openen diverse deelnemende praktijken online of live hun deuren.
Je kan op afspraak kennismaken of meedoen aan gratis workshops of behandelingen.
Zo kan jij ervaren of de behandeling of methode echt bij je past!

Praktijk voor Remedial Teaching Volkel

Mijn naam is Marjelle van der Locht, ik werk inmiddels zo’n 15 jaar in het speciaal basisonderwijs. Zelf ben ik voortdurend nieuwsgierig naar dingen en vind het ontzettend leuk om nieuwe dingen te leren. Maar wat ‘als leren niet vanzelf gaat’.

Leren is leuk en vergroot het zelfvertrouwen van kinderen. Dat klinkt goed, maar wat als dat leren niet vanzelf gaat? Leren is vooral leuk als kinderen succes ervaren en als ze merken dat ze beter worden. En leren wordt dus ook steeds minder leuk als ze ontzettend hun best doen, maar het succes uitblijft. Als extra uitleg in de klas niet voldoende blijkt te zijn, kan remedial teaching uitkomst bieden.

Remedial teaching is professionele begeleiding bij leerproblemen of leerachterstanden. Deze zaken kunnen grote invloed hebben op de motivatie, de resultaten en het zelfvertrouwen van kinderen. Remedial teaching is vooral gericht op de leerling en heeft tot doel zodanig te begeleiden dat hiaten in de leerontwikkeling worden opgespoord en weggewerkt, dat een leerachterstand wordt ingelopen of dat het kind ondanks een leerprobleem of -stoornis toch het onderwijs op de eigen school kan blijven volgen. Vaak worden hierbij specifieke materialen ter ondersteuning ingezet en wordt aangesloten bij de leerstijl die past bij het kind. Leerstrategieën zijn daarbij zeer belangrijk! Overleg en een goede samenwerking met alle betrokkenen, ouders, school, is belangrijk.

Vindt u dat uw kind meer aandacht en begeleiding nodig heeft en verdient en wilt u hem of haar meer succeservaringen laten opdoen en meer zelfvertrouwen laten krijgen, neem dan vrijblijvend contact op met Praktijk voor Remedial Teaching Volkel.

“Kinderen hun leergierigheid teruggeven (laten hervinden), daar ga ik voor!”

Marjelle van der Locht

Praktijk voor Remedial Teaching Volkel

Beekvloed 47

5408 NG Volkel

Telefoon: 0413-787094

E-mail: info@rtpraktijkvolkel.nl

www.rtpraktijkvolkel.nl