Inmiddels de 5e OPU!
Inmiddels de 5e OPU!

Heb je een praktijk die door heel Uden gezien zou moeten worden?
Wil je graag deel uitmaken van een sterk netwerk van praktijkhouders in Uden en omgeving?

Doe dan mee met de Open Praktijkdag Uden op 10 april 2022.
Schrijf je direct in via het inschrijfformulier op de site, dit kan tot 31 oktober 2021!

10 April 2022 Open Praktijkdag Uden
10 April 2022 Open Praktijkdag Uden

Na een groot succes van vorig jaar is er ook komend jaar weer een Open Praktijkdag in Uden.
Tijdens deze dag zetten praktijken de deuren open voor geïnteresseerden.
Ben je nieuwsgierig naar het aanbod van de praktijken in Uden en omgeving? De deelnemende praktijken presenteren zich hier met hun aanbod.

Praktijk voor Remedial Teaching Volkel

Mijn naam is Marjelle van der Locht, ik werk inmiddels zo’n 15 jaar in het speciaal basisonderwijs. Zelf ben ik voortdurend nieuwsgierig naar dingen en vind het ontzettend leuk om nieuwe dingen te leren. Maar wat ‘als leren niet vanzelf gaat’.

Leren is leuk en vergroot het zelfvertrouwen van kinderen. Dat klinkt goed, maar wat als dat leren niet vanzelf gaat? Leren is vooral leuk als kinderen succes ervaren en als ze merken dat ze beter worden. En leren wordt dus ook steeds minder leuk als ze ontzettend hun best doen, maar het succes uitblijft. Als extra uitleg in de klas niet voldoende blijkt te zijn, kan remedial teaching uitkomst bieden.

Remedial teaching is professionele begeleiding bij leerproblemen of leerachterstanden. Deze zaken kunnen grote invloed hebben op de motivatie, de resultaten en het zelfvertrouwen van kinderen. Remedial teaching is vooral gericht op de leerling en heeft tot doel zodanig te begeleiden dat hiaten in de leerontwikkeling worden opgespoord en weggewerkt, dat een leerachterstand wordt ingelopen of dat het kind ondanks een leerprobleem of -stoornis toch het onderwijs op de eigen school kan blijven volgen. Vaak worden hierbij specifieke materialen ter ondersteuning ingezet en wordt aangesloten bij de leerstijl die past bij het kind. Leerstrategieën zijn daarbij zeer belangrijk! Overleg en een goede samenwerking met alle betrokkenen, ouders, school, is belangrijk.

Vindt u dat uw kind meer aandacht en begeleiding nodig heeft en verdient en wilt u hem of haar meer succeservaringen laten opdoen en meer zelfvertrouwen laten krijgen, neem dan vrijblijvend contact op met Praktijk voor Remedial Teaching Volkel.

“Kinderen hun leergierigheid teruggeven (laten hervinden), daar ga ik voor!”

Marjelle van der Locht

Praktijk voor Remedial Teaching Volkel

Beekvloed 47

5408 NG Volkel

Telefoon: 0413-787094

E-mail: info@rtpraktijkvolkel.nl

www.rtpraktijkvolkel.nl