Inmiddels de 6e OPU!
Inmiddels de 6e OPU!

Dit jaar vindt alweer de 6e editie van de Open Praktijkdag in Uden plaats.
Ben je nieuwsgierig naar de deelnemende praktijken? Op deze site stellen zij zich alvast aan je voor.
Wil je meer weten over hun werkwijze en aanbod? Kom dan een kijkje nemen op 16 april 2023!

16 april 2023 Open Praktijkdag Uden
16 april 2023 Open Praktijkdag Uden

BEN JIJ NIEUWSGIERIG NAAR HET AANBOD VAN DE PRAKTIJKEN IN UDEN EN OMGEVING?
Op 16 april 2023 openen diverse deelnemende praktijken online of live hun deuren.
Je kan op afspraak kennismaken of meedoen aan gratis workshops of behandelingen.
Zo kan jij ervaren of de behandeling of methode echt bij je past!

Praktijk Heelwording

Ik leer mensen aan zichzelf werken, om te komen tot Heelwording met jezelf. De weg daarnaartoe is voor niemand een recht pad met een helder eindpunt. Mijn grootste drijfveer is dat mensen zelf in beweging komen en de regie over hun eigen leven (weer) in eigen handen nemen.

In het intakegesprek komen belangrijke zaken aan de orde zoals levenshouding, achtergrond (gezin en jeugd), patronen die zich herhalen. Je (eventueel) hulpverleningsverleden en je gezondheidstoestand komen ter sprake. Daarna zet ik psychosociale (hypno)therapie, gezins-en relatietherapie in voor mensen die in een problematische situatie zitten. Bijvoorbeeld wanneer ouders er samen niet meer uitkomen, bij het ontstaan van complexe omgangsproblematiek en ouderverstoting, Dan gebeurt het vaak dat dit leidt tot escalaties van ernstige conflicten, loyaliteitsconflict bij het kind, contactverlies tussen ouder en kind.

Tijdens de psychosociale(hypno)therapie wordt hypnose therapeutisch ingezet, voor mensen die in een situatie zitten waarin ze zelf niet meer uitkomen.

Onder hypnose richt je je met geconcentreerde aandacht op wat in je onderbewustzijn leeft. Bewustwording daarvan helpt je om meer plezier en voldoening uit je leven halen. Vanuit de inzichten die dan ontstaan, kun je samen met de therapeut werken aan oplossingen, om tenslotte te komen tot Heelwording in en met jezelf.

Gezinstherapie is een specifieke vorm van systeemtherapie waarbij alle betrokkenen, ouders, kinderen, familie, sociaal netwerk samen in gesprek gaan met de therapeut. Omdat het gezin een systeem is met een wisselwerking in het systemisch denken van gezinsleden kijken we met familieopstellingen of het kind de juiste plek heeft of kan innemen in het gezin. De gezinstherapie is geschikt, als er problemen zijn rondom de opvoeding, conflicten in het gezin en de omgeving, loslaten van nare gebeurtenissen, aandacht voor samengestelde gezinnen, adoptie, werkloosheid, verlies/rouw, verslaving, lichamelijke en geestelijke beperking enz.

Relatietherapie is geschikt voor partners die weer met elkaar in gesprek willen komen, maar niet weten hoe ze zich moeten uiten naar elkaar (liefde, gevoel, intimiteit, verdriet, eenzaam) niet (meer) open zijn naar elkaar. Elkaar niet meer verstaan of elkaar zijn kwijtgeraakt bij verwerking van trauma op elkaar zijn afgeknapt. Deze therapie is ook geschikt voor nieuwe partners na scheiding of verlies, om elkaar ruimte te geven aan rouw/verliesverwerking en het opbouwen van een nieuwe relatie.